Holland Vloer Techniek

Kelderafdichting

Voor de preventieve afdichting van nieuwbouw kelders aan de buitenzijde kan een bitumineuse coating worden aangebracht. Aansluitingen van wand en vloer worden voorzien van holle kimmen. Het injecteren van grindnetsen en lekkages met een PU injectiehars of gel is mogelijk. In combinatie met isolatie aan de buitenzijde kan een droge kelder worden gegarandeerd.

Lekkage en vochtproblemen in veelal oudere kelders komt veelvuldig voor. Vochtdoorslag, lekwater en optrekkend grondvocht veroorzaken schade aan de in de kelder aanwezige goederen en apparatuur en bëinvloeden het klimaat in het pand nadelig. Vaak is een lekke kelder een bron van ergernis.

Als afdichting aan de buitenzijde niet mogelijk of gewenst is kan de kelder aan de binnenzijde worden behandeld. lekkage door scheuren in wanden of vloeren kunnen worden afgedicht door injecteren.
Doorslaande, lekkende wanden kunnen worden afgedicht met een kelderafdichtingssysteem op basis van een minerale coating. Veelal dienen oude stuk- en verflagen te worden verwijderd.
Dit systeem wordt in meerdere lagen aangebracht en kan worden aangepast aan de in de wanden aanwezige zouten. Afgewerkt met een isolerende, vochtregulerende en als zoutbuffer werkende stuklaag zal een kelder, behandeld met dit systeem, gegarandeerd vele jaren droog blijven.