Holland Vloer Techniek

kunststofvloeren

 Kunststof vloeren kennen vele toepassingen zowel binnen als buiten. Voor het gebruik als vloerafwerking op cementgebonden ondergronden zoals zand-cement dekvloeren en betonvloeren worden veelal kunststoffen op basis van epoxy of polyurethaan gebruikt. De verschillende systemen variëren van eenvoudige watergedragen rolcoatingen tot zware gietvloeren eventueel ingestrooid met flakes of granulaten. Uit overleg met de opdrachtgever en opname en inspectie ter plaatse zullen de aan de vloer gestelde eisen worden bepaald en het passende systeem worden geadviseerd. De ondergrond en de te verwachten mechanische, chemische en thermische belastingen bepalen voor een groot gedeelte het juiste toe te passen vloersysteem. Onderzoek, overleg en jarenlange ervaring op het gebied van kunststofvloeren werelwijd zal tot een gedegen en onderbouwd advies leiden. 

Eventueel zal dit advies in samenwerking met een leverancier tot stand komen. Naar aanleiding van dit advies zal een passend vloersysteem worden geoffreerd en aangebracht. 

Met name in de industrie, maar ook in andere sectoren, kan een chemicaliën resistente afwerking gewenst of zelfs noodzakelijk zijn. Calamiteiten bakken en vloeren waarop lekkage van chemische stoffen mogelijk is kunnen beschermd worden tegen aantasting als gevolg van inwerking door agressieve, schadelijke chemische stoffen. De maximaal mogelijke chemische belasting en de chemische stoffen met de bijbehorende percentages en oplossingen zijn cruciale gegevens, alsmede de temperatuur van deze stoffen en de te verwachten duur van de chemische belasting. Indien hoge temperatuur belastingen van toepassing zijn zoals bijvoorbeeld kokend heet water of een productie proces waarbij hete stoffen of vloeistoffen op de ondergrond terecht kunnen komen kan een thermoshock bestendige vloerafwerking op basis van polyurethaan cement worden toegepast. Afhankelijk van de genoemde omstandigheden zal een passend vloersysteem worden geadviseerd.

Estetische Vloerafwerkingen

Estetische vloerafwerking in bijvoorbeeld showroom, winkelpand, magazijn of kantoor worden veelal gerealiseerd met een kunststofvloer. Reinigbaarheid, gebruikersgemak en het lage onderhoudsniveau maken de kunststof vloerafwerking tot een uitermate geschikte ondergrond. 

Betonlook vloeren zijn in talloze uitvoeringen en kleurencombinaties mogelijk en geven kantoren en winkelpanden een “industrieële” uitstraling. Naadloos gelegde gietvloeren zijn onderhoudsarm, twee kleuren gemengd geeft al naar gelang een marmer of natuursteen effect.

Gietvloeren in effen kleuren en afgewerkt met een matte seallaag creëren in uw woonkamer of kantoor de door u gewenste sfeer en look. Vloeren ingestrooid met Flakes zijn in talloze kleurencombinaties mogelijk en geven net als de decoratieve gietvloeren de opdrachtgever de mogelijkheid om creativiteit, kwaliteit en betaalbaarheid te combineren.

Speciale toepassingen

Voor specifieke eisen en toepassingen zijn een aantal probleemoplossende op maat gemaakte systemen leverbaar. Hierbij valt o.a. te denken aan sneluithardende systemen, hoge druksterkte systemen, antistatische systemen en vele andere toepassingen. Graag adviseerd Holland Vloer Techniek u in de juiste producttoepassing voor uw specifieke eisen.